Nakit paraya karşılık 1 manibux 10 avantaj

Manibux
Manibux
Published in
3 min readDec 23, 2019

--

Çocuğuma nakit para yerine neden manibux vermeliyim?Bu, her bilinçli ebeveynin sorabileceğimi bir sorudur. Finansal okuryazarlık eğitiminin bir parçası niteliğinde olan manibux, yıllarca okullarda psikolojik danışman hizmeti vermiş; yaşadığı nakit para harçlık sıkıntılarını gidermek amacıyla iki kız çocuğu olan bir anne tarafından kuruldu. Dijital çağın getirileri doğrultusunda Z kuşağının bu platformdaki hakimiyeti iç şüphesiz yadsınamaz bir gerçektir. Çağa uyum sağlamak, çocuklarımızla aynı dili konuşmak ve en önemlisi onları gündelik hayatın ve dijital dünyanın tehlikelerden korumak adına bir nevi eğitim aracı olan “dijital” bir çözüm: manibux.

Nakit para yerine bilinen harçlık kavramına yenilik getiren manibux ile dijital harçlığa geçmenin 10 avantajı ise bu yazımızın konusu.

1. Kaybetme ve çalınma riskini ortadan kaldırır.

Günümüzde yetişkinler bile yanlarında fazla para taşımaktan çekinirken çocuklara harçlıklarını nakit vermek, kaybetme veya çaldırma riskiyle baş başa bırakmak demektir. manibux kartını kaybetse bile özgüven kaybı yaşamaz ve ailesine karşı mahcubiyet hissetmez Çünkü harçlığı güvendedir, kart içindeki para yeni kartına aktarılır. Ayrıca sahte para sorunu yaşamaz.

2. Harcamalar kontrol altındadır.

Nakit parayla nerede, ne zaman, ne kadar harcadığınızın takibi zordur. Nakit paranın nereye gittiğini bilmezsiniz. Uygulama üzerinden hem ebeveyn hem de çocuk, yapılan alışverişin detayını anında görebilir. Günlük, haftalık, aylık ve hatta yıllık harcamalar kontrol edebildiğinden harçlığın ne şekilde değerlendirildiğinin analizi kolaylıkla yapılabilir.

3. Daha hijyenik bir ortam sağlar.

Kâğıt ve bozuk paralar, elden ele dolaştığı için bulaşabilen bütün mikropları barındırmaktadır. Birçok hastalığı da beraberinde getirir. Hatta Avrupalılar arasında nakit paranın kirli olduğu inancına en fazla sahip grup biziz; yüzde 86’mız nakit paranın hijyenik olmadığını düşünüyor. manibux ise çocuğunuza özeldir; kartınızı dezenfekte edebilirsiniz ama nakit parayı asla!

4. “Para üstü aldım, almadım” derdi son bulur.

Nakit parayla yapılan alışverişlerde yaşanan bir sorundur “para üstü”. Özellikle çocuklar okulda ve dışarıda bu konuda çok sıkıntı yaşar. Yanlış hesaplamalar yapılabilir ya da yukarı doğru yuvarlanan alışveriş tutarıyla bütçede zamanla büyük eksikler yaşanılabilir. Ama kartla tutar ne ise onu ödersiniz.

5. An gelir, zaman kaybını önler.

Bazı durumlarda ebeveynler uzak mesafedeki çocuklarına anlık ihtiyaçları dahilinde para göndermeleri gerekebilir. Birbirlerine fiziksel olarak ulaşmaları zaman alabilir. Ancak uygulama üzerinden 7/24 anlık harçlık yollanılabilir.

6. Birikim yapmasını kolaylaştırır.

Finansal okuryazarlık eğitiminin bir parçası sayılan manibux ile çocuklar kart üzerinden marka iş birlikleri ile kendilerine hedefler koyarak kolaylıkla birikim yapılabilir. Nakit para ile takip ve birikim yapmak herkes için zordur. Manibux, dijital kumbara hizmeti ile çocukların uzun vadeli birikim hedefleri yapabilmesini sağlar. Çocuklar harçlık birikimlerini kolaylıkla takip ederken para yönetimini de öğrenir.

7. İndirimlerden faydalanma olanağı sağlar.

Nakit harçlık ile hiçbir marka size avantajlar sunmazken manibux, kullanıcılarına özel marka anlaşmaları yapar ve indirimler sunar. Doğum günlerinde ayrıcalıklı sürprizler sunar.

8. Bütçe oluşturulmasına yardımcı olur.

Periyodik olarak kaydedilen harcamalar sayesinde gelir gider dengesi rahatlıkla tespit edilip bütçe planlaması yapılmasına destek olur. Haftalık veya aylık plan yapmayı, istek ve ihtiyaçlarını önem sırasına koymayı, duruma göre ertelemesini, indirimleri takip etmeyi, tasarruf ederek birikim yapmayı, birikimlerini değerlendirmeyi öğrenir. Harçlığını doğru bir şekilde değerlendirir.

9. Dijital kuşağa uyum gösterir, online harcama yapabilir.

Bilinen bir gerçek ki yakın zamanda nakit para ile ödeme ortadan kalkacak. Nakitsiz bir toplum olma yolunda adım adım ilerlerken kartla ya da dijital olarak ödemek çok daha modern görünür. Ayrıca nakit harçlıkların internet üzerinde kullanımı mümkün değildir. Aileler kendi kartlarını vermek zorunda kalır. manibux kart ile hem internetten güvenli alışveriş yapılabilir hem de aile kontrolü uygulama üzerinden sağlanır.

10. Çocuğunuzu bilinçli bir tüketici yapar.

Harçlıklar, çocukların ilk maaşı gibidir. Bir nevi para yönetimini harçlıklarıyla öğrenirler. Bu konuda kazandıkları alışkanlıklar ise onları ileride ya bilinçli bir tüketici yapacak ya da kredi kartı mağduru. Çocuklarına nakit para vermek yerine manibux veren anne babalar, hem çocukların hesaplarını bilmesini hem de güvenli olan harçlıklarını doğru bir şekilde yönetme eğitimine katkı sağlar. Her eğitim gibi finansal okuryazarlık eğitimi de aile harçlıklarla başlar.

--

--

Manibux, ailelerin ve gençlerin harçlıklarını yönetecekleri, harcamalarını yapabilecekleri, hesap hareketlerini takip edebilecekleri harçlık yönetim sistemidir.