Manibux
Manibux
Published in
2 min readJun 13, 2016

--

ANNE BABALARIN KARNEYE YAKLAŞIMLARI VE TUTUMLARI

Bütün çocuklarımız çok çalıştılar, yoğun bir tempo geçirdiler ve bu çalışmalarının karşılığını karne günü alacaklar ilk önce hepsini çabalarından dolayı tebrik ediyoruz. Karne sevincini yürekten paylaşıyoruz. Karne alarak öğrenciler; sevinç, heyecan ve tatile çıkmanın mutluluğu gibi birçok duyguyu aynı anda yaşarlar. Biz anne babaların yapması gereken çocuklarımızın yaşadıkları bu duygulara ortak olmaktır.

manibux olarak anne babalara söylemek istediğimiz, karne gününün hesap sorma, hesap alma günü olarak algılanmaması gerektiğidir. Karneyle yapılmak istenen eksik belirleme ve hataları tespit etmektir.

Biz toplum olarak ilk önce olumsuzları görmeye alışık olduğumuzdan, karnede ilk olarak başarısız olan dersleri görürüz. Başarısızlığa odaklanmak yerine ilk önce başarıyı kutlamak gerektiğine inanıyoruz. Tabi ki her anne baba çocuğunun başarılı olmasını ister ve bunu sağlamak için birçok fedakarlıkta bulunur. Buna rağmen öğrencinin başarı ve başarısızlığı öncelikle kendi hayatı için önemlidir. Çocuklarımızın bu anlayışı kazanmalarını, okul yıllarının en başından itibaren kendi hayatıyla ilgili sorumlulukları almasını isteyerek ve destek olarak sağlayabiliriz. Böylece çocuklarımız özdenetimlerini kazanarak, kendi hayatları için başarılı olabilme motivasyonunu kazanırlar. Anne babaların onlara destek olarak olumlu olanı görmeleri gerekmektedir. Başarısız olanların gereksinimleri olan tek şey eleştirilmek değil, destektir. Anne baba olarak çocukla birlikte ortak çözümler üretebilmektir.

Manibux olarak koşulsuz sevginin gücüne inanıyoruz. Anne babalara özellikle belirtmek istediğimiz çocuklarımızı karnelerindeki başarılarından dolayı değil, bizim çocuklarımız oldukları için sevdiğimizdir.

Bütün çocuklarımıza kendilerini geliştirirken eğlenebilecekleri, sorumluluklarından vazgeçmeden özgürce yaşayabilecekleri ve güzelce dinlenebilecekleri bir tatil diliyoruz.

--

--

Editor for

Manibux, ailelerin ve gençlerin harçlıklarını yönetecekleri, harcamalarını yapabilecekleri, hesap hareketlerini takip edebilecekleri harçlık yönetim sistemidir.